Europallets:

Op deze pagina zullen wij enkele veelgestelde vragen beantwoorden m.b.t. europallets. Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben dan staan wij u graag te woord.

Zijn gebruikte europallets inzetbaar binnen de pallet pool?

Gebruikte europallets worden, indien nodig, door ons gerepareerd volgens de UIC 235-4 richtlijnen. Hierdoor zijn de gebruikte europallets inzetbaar binnen de pallet pool.

Wat zijn de afmetingen van een europallet?

Een europallet heeft een formaat van 120cm x 80cm x 14,4cm (L x B x H).

Hoe zwaar is een europallet?

Een europallet weegt ca. 25kg.

Hoeveel gewicht kan er op een europallet?

Indien de belasting gelijkmatig is verdeeld over het oppervlak van de pallet, is de veilige belasting van een europallet maximaal 1,500kg. Als de belasting willekeurig is verdeeld over het oppervlak van de pallet, is de veilige belasting maximaal 1000kg. Als de belasting compact en gelijkmatig is verdeeld over het gehele oppervlak van de pallet, is de veilige belasting maximaal 2000kg.

Kan ik europallets stapelen?

Ja. Wanneer u meerdere europallets op een vaste ondergrond stapelt, mag het totale gewicht op de onderste europallet niet meer zijn dan max. 5500kg.

Europallets voor export?

Deze europallets zijn hitte behandeld in volgens IPPC ISPM 15 Standaard. Daardoor zijn de pallets ideaal voor grensoverschrijdend transport en export buiten Europa. Lees meer: Verpakkingshout ISPM 15.

Verstuurt u uw goederen binnen Europa? Dan kunt u ook kiezen voor gebruikte europallets. Wij verkopen gebruikte Europallets 1e keus en Europallets 2e keus.

europallet nieuw
Nieuwe europallet 80cm x 120cm - HT ISPM-15

Artikelnr.: PN2014003 | Bekijk pallet

europallet gebruikt
Gebruikte europallet 80cm x 120cm A-keuze

Artikelnr.: PG2014011 | Bekijk pallet

europallet gebruikt
Gebruikte europallet 80cm x 120cm B-keuze

Artikelnr.: PG2014012 | Bekijk pallet