Europallet merktekens en richtlijnen van EPAL

EPAL is een non-profit-organisatie en heeft als doelstelling om, met zo min mogelijk middelen, binnen Europa een poolsysteem (Europese Pallet Pool) te creëren, de kwaliteit en kenmerken van de ruilpallets constant, en deze europallets zijn herkenbaar door middel van het merkteken EPAL. Tevens richt EPAL zich op het tegengaan van vervalsing van deze europallets.

Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen als er door EPAL een licentie is verleend.

Om te garanderen dat de roulerende europallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een europallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL-pallet produceren of repareren, als er door EPAL een licentie is verleend.

Om deze licentie te verkrijgen moeten bedrijven aantonen dat de door hen geproduceerde of gerepareerde europallets aan de normen van EPAL voldoen. Daarnaast worden zij met regelmaat door de onafhankelijke controle-instanties aan een controle onderworpen.

De europallets worden gemaakt volgens de UIC 435-2 norm en gerepareerd volgens de UIC 435-4 norm. Van Lohuizen Pallets GmbH heeft de licentie om de europallets te repareren volgens de UIC 435-4 norm.

Europallets zijn behandeld volgens de IPPC ISPM 15 standaard. Hierdoor zijn de europallets geschikt voor export. Voor de export raden wij nieuwe europallets aan. Wilt u meer informatie over IPPC ISPM 15 standaard? Leest u dan de volgende pagina: verpakkingshout ISPM 15.

Bronnen: EPAL Duitsland, Europallets
...
...
...

Contact opnemen:

Heeft u vragen over reparatie van europallets en/of de richtlijnen? U kunt hieronder vrijblijvend contact opnemen. Op werkdagen ontvangt u binnen 2 uur antwoord.